Bytte Glass

Enten du vurderer å bytte ut hele vinduet eller bare glasset, er det viktig å vurdere noen nøkkelfaktorer. Med over 35 års erfaring i glassfaget, kan Glassmester Kaare Nilsen rådføre med sin innsikt og sjekkliste for å hjelpe deg med å bestemme hva som er best for ditt hjem.

Kaldt trekk?

Kaldras, den ubehagelige følelsen av trekk langs gulvet, kan være et tegn på at vinduene dine trenger oppgradering. Eldre og dårlig isolerte vinduer kan forårsake varmetap, noe som resulterer i kaldras. For å forbedre isolasjonen og eliminere dette problemet, anbefales det å oppgradere til energiglass. Dette glasset slipper inn naturlig lys mens det holder kulden ute og varmen inne.

Punktert glass?

Dugg i mellom av glasset kan være et tegn på punktert glass, som kan føre til fuktighet. Er glasset punktert, er det nødvendig å erstatte det for å unngå skade på vindusrammen og karmen. Heldigvis kan bare glasset byttes ut, forutsatt at rammen og karmen er i god stand.

Råte eller sopp?

Punkterte vinduer kan føre til kondens og fuktighet og råte, som igjen kan forårsake råte eller sopp langs vindusrammen. Synlige skader og lukt er indikatorer på dette. Er det råte eller sopp i vinduskarmen, må hele vinduet byttes ut for å forhindre ytterligere skade.

Tett pakning?

Sjekk tilstanden til pakningen mellom vinduskarmen og vindusrammen. En intakt pakning forhindrer trekk. Hvis det trekker fra området mellom vinduskarmen og vindusrammen, er det sannsynligvis et tegn på en skadet pakning, og hele vinduet bør byttes ut for å unngå trekk.

Fungerer vinduet som det skal?

Hvis vinduet er vanskelig å åpne og lukke, kan det indikere en skjevhet i vindu eller karm. Prøv å vaske skinner og spor først, men hvis dette ikke løser problemet, bør hele vinduet byttes ut. Det samme gjelder hvis åpne-og-lukke-mekanismen ikke fungerer ordentlig.

Kostnad vs. Fordeler?

Å bytte ut bare glasset er generelt billigere enn å bytte ut hele vinduet. Men å oppgradere til energieffektive vinduer gir fordeler som redusert varmetap, bedre inneklima og lavere strømregninger. Før du bestemmer deg, bør du vurdere om det er på tide med større vinduer eller vedlikeholdsfrie materialer, som PVC og tre/aluminium.

Få råd fra ekspertene!

Vårt team står klare til å hjelpe deg med å ta den beste avgjørelsen for ditt hjem. Med faglig kompetanse og lang erfaring i glassfaget, kan vi gi deg råd og anbefalinger som sikrer den optimale løsningen for dine behov og din bolig. Kontakt oss i dag for mer informasjon eller et uforpliktende pristilbud på bytte av glass eller vinduer!